- 0 Like
- 0 / 5
- Cuisine: Bucatarie Internationala
- Difficulty: Easy
- 7

-
Timp de preparare20 minute
-
Timp de gatire20 min
-
Servire4
Ashta este unul dintre cele mai iubite deserturi orientale, perfect pentru zilele toride de vara sau pentru momentele in care iti doresti ceva fin, racoritor si parfumat. Este cremoasa, delicata si are o aroma unica de flori de portocal si trandafir.
Dupa mai multe incercari si cautari, aceasta reteta a devenit varianta mea preferata. Simpla, rapida si foarte apropiata de gustul autentic servit in restaurantele libaneze.
Ingredients
Pentru servire
Directions
Un desert oriental fin, parfumat si racoritor, perfect pentru orice zi de vara.


Intr-o cratita incapatoare puneti laptele, smantana, zaharul si painea taiata cubulete. Puneti vasul pe foc mic si amestecati constant.
Intr-un bol separat, dizolvati amidonul in 50 ml apa rece. Cand amestecul de lapte incepe sa fiarba, turnati amidonul si continuati sa amestecati cu telul, pana cand compozitia se ingroasa si painea se faramiteaza complet.
Cand crema capata consistenta potrivita, stingeti focul si lasati-o sa se raceasca total. Dupa racire, adaugati apa de flori de portocal si trandafir si amestecati usor.
Dati crema la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte. In acest timp, textura devine si mai cremoasa.
Pentru servire, asezati pe farfurii sau platouri intinse. Decorati cu felii de banana, miere si fistic macinat din belsug.
Poate ti-ar placea si
Ashta sau crema de lapte libaneza
Ingredients
Pentru servire
Follow The Directions
Un desert oriental fin, parfumat si racoritor, perfect pentru orice zi de vara.
Intr-o cratita incapatoare puneti laptele, smantana, zaharul si painea taiata cubulete. Puneti vasul pe foc mic si amestecati constant.
Intr-un bol separat, dizolvati amidonul in 50 ml apa rece. Cand amestecul de lapte incepe sa fiarba, turnati amidonul si continuati sa amestecati cu telul, pana cand compozitia se ingroasa si painea se faramiteaza complet.
Cand crema capata consistenta potrivita, stingeti focul si lasati-o sa se raceasca total. Dupa racire, adaugati apa de flori de portocal si trandafir si amestecati usor.
Dati crema la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte. In acest timp, textura devine si mai cremoasa.
Pentru servire, asezati pe farfurii sau platouri intinse. Decorati cu felii de banana, miere si fistic macinat din belsug.


Leave a Review